Årets fineste julebøker

av Martine

Denne artikkelen inneholder affiliate linker til ARK, som betyr at dersom du kjøper noe som er linket til på denne siden mottar Skriveguiden en kommisjon, uten ekstra kostander for kjøper.

Julen nærmer seg, og det er kanskje mange som allerede har begynt å tenke på julegaver. Eller kanskje du selv ønsker å skrive din egen julebok?  I denne artikkelen har jeg samlet alle mine favoritter, både billedbøker for barn og bøker som generelt har julen som tema.

Har du en favoritt-julebok som du må lese hver jul?

En virkelig flott bok med musikk fra Tsjakovski. Det berømte juleeventyret om lille Clara som får en nøtteknekker til jul som våkner til liv om natten, er klar for nye generasjoner i denne billedlige boken med lydknapper.

 

I denne nydelige boken, skrevet av Ida Jackson, illustrert av Jens A. Larsen Aas, finner du to julefortellinger om da Brillebjørn var liten og feiret jul.

Syv julefortellinger fra de kjente og kjære karakterene i Astrid Lindgrens univers.

Dette er Sondre Lerches debut som barnebokforfatter, illustrert av Victoria Sandøy. I boken, som er skrevet på rim, følger vi snømannen som må stå ute i all slags være mens alle andre er inne og pynter til jul

For meg blir det ikke jul uten historien om Snekker Andersen og Julenissen. Men i tillegg til denne klassikeren, har Alf Prøysen skrevet flere andre julefortellinger og sanger, som alle har blitt samlet i denne boken. En utrolig koselig julebok med flotte illustrasjoner.

I denne boken, gjendiktet til norsk av Arne Ruste, følger vi Pinnemannen, som på uheldig vis kommer bort fra familien sin. Vi følger hans ferd, mens han undrer om han noensinne vil komme tilbake til familietreet sitt. En koselig, og litt skummel bok, som kan leses igjen og igjen for de minste. Boken har også blitt filmatisert og vises årlig på NRK.

Ren jul er en samling dikt om julehøytiden, skrevet av ulike forfattere og satt sammen av Kaia Huuse.

Dette er en samling med sytten ulike julefortellinger, med flotte illustrasjoner. Her finner du historier fra blant annet Charles Dickens, H. C. Andersen, Selma Lagerlöf, Truman Capote, Elsa Beskow og Astrid Lindgren

Historien om 9 år gamle Selma, ble raskt en favoritt hos mange etter NRKs julekalender på TV. Dette er den illustrerte bokversjonen av historien, hvor vi følger den foreldreløse piken Selma, som ønsker seg en familie til jul.

Andre innlegg du kanskje vil like

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?