10 Kreative Skriveøvelser

av Martine
Kreativ

Noen ganger kan man føle seg uinspirert og fastlåst i skrivingen, og da trenger du kanskje litt kreativ inspirasjon. Her har jeg samlet 10 tips til kreative skriveøvelser du kan gjøre når du ikke vet hva du skal skrive om, eller bare trenger å hale frem din indre forfatter.

 1. Finn frem et blankt ark
  Skriv ned et ord. Det første ordet du tenker på.
  Skriv deretter ned et ord til. Bare et helt tilfeldig annet ord, som ikke behøver å ha noe med det første i det hele tatt.
  Deretter skriv ned alle ord du tenker uten å redigere noe som helst. Del gjerne opp i flere linjer, som i et dikt, og lek med det. Kjemp imot din indre perfeksjonist.
 2. 7x7x7
  Finn fram den syvende boken i bokhyllen din. Åpne den opp på den syvende siden og se på den syvende setningen. Skriv et dikt eller historie som begynner med den setningen. Begrens deg til syv linjer eller syv avsnitt.
 3. Ordbok
  Åpne opp en ordbok på en tilfeldig side. Finn et ord som du ikke kan definere og lag en definisjon på det ordet. Gjenta dette flere ganger.
 4. Ditt første
  Beskriv en av dine første opplevelser; ditt første kyss, ditt første kjæledyr, din første skoledag – som kan inspirere deg til historier videre.
 5. Marker på et kart
  Finn frem et kart og marker et sted i blinde som du må skrive om.
 6. Jeg husker…
  Begynn et avsnitt med å skrive “jeg husker” og skriv en fortelling videre ut ifra dette.
 7. Skriv en fortelling som noen har fortalt deg
  Kanskje har foreldrene eller besteforeldrene dine fortalt deg noe som skjedde da de var unge, eller kanskje har bestevenninnen din fortalt om en skikkelig dårlig date.
 8. Skriv et brev til den yngre deg
  Dette kan være deg selv som barn eller for bare et par år siden. Prøv å se på den yngre deg som en separat og egen person med egne følelser som kan bli rørt og påvirket av det du skriver, slik en leser vil bli påvirket av det du skrive for dem.
 9. Lat som at du er en annen person
  Dette kan være noen du kjenner eller en oppdiktet karakter. Plasser deg selv i denne personens sko og reager slik som du tenker at denne personen ville reagert på en hendelse. Velg et scenario og skriv personens tanker og hva personen ser og føler.
 10. Skriv om noe eller noen som forandret livet ditt
  I  denne øvelsen skal du ikke late som at du er noen andre. Skriv historien basert på dine egne tanker og følelser. I stedet for å bare gjenfortelle hendelsen, skriv om hvordan du følte deg, hva din reaksjon var og hvordan det har forandret deg i ettertid. Du behøver ikke vise dette til noen, så skriv fra hjertet og tøm alle følelsene dine ut på papiret.

 

Kilder:
http://writetodone.com/10-best-creative-writing-exercises/
http://liveboldandbloom.com/11/writing/creative-writing-exercises
http://thewritepractice.com/fun-writing-exercise/

Andre innlegg du kanskje vil like

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.