7 tips for å skrive en romantisk ferieroman

av Martine

Med romantisk ferieroman mener jeg den typen bøker man koser seg med når du trenger en bok du vet ender lykkelig. Den du plukker med deg på flyplassen når du skal reise til syden eller koser deg med i romjulen bare for å få et avbrekk fra virkeligheten. Det skal være en bok med passe mengde drama, kjærlighet og gode, gjerne følelsesladde historier. En bok hvor du både elsker og hater karakterer, får lyst til å kjefte på de i frustrasjon, eller gi de en klem for å trøste dem. Det er boken hvor karakterer møtes tilfeldig, kanskje forelsker seg i hverandre, men hindringer kommer i veien for at de kan være med hverandre. Først når disse hindringene løses kan de få hverandre og kjærligheten.

#1 Velg en høytid eller spesiell tid av året du ønsker å legge handlingen ved.

Hvem drømmer vel ikke om å bli forelsket i noen om sommeren, eller hva med å legge handlingen til juletider? Ved å legge historien til en høytid, husk på å ta hensyn til høytiden og legge inn elementer fra dette. For eksempel, dersom du legger handlingen rundt juletider, la karakterene gjøre ting som hører til julen som å pynte juletre, eller lage julekaker.

#2 Hva slags type kjærlighetshistorie skal du skrive om?
Noen forslag her er venner-til-kjærester, fiender-til-kjærester, en ny sjanse for en tapt kjærlighet, en forbudt kjærlighet bare for å nevne noen.

#3 Hvor skal handlingen foregå?
I slike fortellinger er plasseringen av handlingen viktig. Her kommer det så klart veldig mye an på når på året du ønsker å legge handlingen. For eksempel kan to rivaler i samme firma dra på en jobbreise og bli innesnødd i en hytte rett før jul? Eller hva med å legge handlingen til en koselig liten småby om sommeren?

#4 Lag en meet cute.
Dette er det tilfeldige øyeblikket hvor karakterene møtes. Sitter de ved siden av hverandre på et fly? Blir de plassert for å jobbe på samme prosjekt via jobb? Som regel er det hindringer i veien som gjør til at karakterene ikke kan bli sammen med en gang, som for eksempel at en karakter møter igjen bestekameraten til broren sin, som hun ikke har sett på flere år, og de forelsker seg, men kameraten føler han ikke kan bli sammen med lillesøsteren til bestekompisen.

#5 Hvor het skal romansen være?
Man finner bøker i mange varierende grader her, så her gjelder det å finne ut hva man er komfortabel med og hva slags type bok man ønsker å skrive. Ønsker du å fokusere på å bygge opp romansen og den følelsesmessige delen av forholdet, fremfor å fokusere på den fysiske delen av forholdet?

#6 Gi følelsesmessig uttelling til leserne.
Legg gjerne inn elementer som gjør at leserne føler med karakterene dine. Gi de feil, problemer, og sorger. Som for eksempel at noen har mistet noen og har vært alene i lang tid før de endelig får en ny kjærlighet. Eller om noen var sammen for lenge siden, men ble splittet, la de få hverandre igjen.

#7 Lykkelig slutt
Ved slutten av historien ønsker leserne å vite at det faktisk blir en lykke slutt, så la de få dette. Kanskje til og med legg inn en epilog, noe frem i tid som viser at de fortsatt er lykkelige.

Det aller viktigste er å kose seg med å skrive dette, bruke fantasien og lage romantiske historier som leserne elsker. <3

Andre innlegg du kanskje vil like

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.