Hvordan få leserne til å tro på kjærlighetshistorien

av Martine

Har du noen gang lest en bok hvor du virkelig ikke forstår hvorfor noen ender opp sammen? Det er utrolig frustrerende og irriterende og bør unngås om man vil at leserne skal komme tilbake og lese din neste bok. For at leserne skal engasjeres og heie på at noen skal bli sammen er det viktig at enkelte elementer er på plass. Du må bygge et bånd mellom karakterene som gjør at det føles riktig at akkurat de to skal være sammen og ikke noen andre.

#1 Gi karakterene en grunn til å «klikke»

Hva er det som gjør at akkurat disse karakterene passer sammen? Har de noen felles interesser? Kommer de fra samme bakgrunn? Har de samme livssyn? Opplever de noe som binder de sammen på en måte ingen andre kan forstå? Hva er det som gjør at de blir tiltrukket av hverandre fysisk?
Gi karakterene trekk og ferdigheter som gjør at de utfyller hverandre og derfor passer sammen. Det betyr ikke at de må være like, men det må være en grunn til at akkurat disse to personene liker/elsker hverandre og at de velger hverandre. Vis leserne hva det er som gjør karakterene attraktive for hverandre.

#2 Gjør karakterene sårbare overfor hverandre

La karakterene dele noe de ikke ville delt med noen andre. Del hemmeligheter, følelser eller fortell noe om karakteren som kanskje ikke andre vet. Noen ganger snakker handlinger høyere enn ord, så vis med handlinger at karakterene har følelser for hverandre på et dypere nivå. Det å være sårbar kan også være en konflikt som holder par fra hverandre. Kanskje noen har en hemmelighet eller noe de er redd for at andre skal se/vite? Emosjonelle arr kan også være dype og vanskelige å dele med en partner som fysiske arr. Aksept og forståelse er noe som knytter karakterer dypere sammen.

#3 Bygg opp relasjonen sakte

Det finnes nesten ikke noe mindre tilfredsstillende enn en forhastet kjærlighetshistorie hvor de blir sammen etter to kapitler. Ikke forhast handlingen og la karakterene få hverandre for raskt. La de bli kjent og ha samtaler. Legg inn hindringer og utfordringer som gjør at de ikke kan være sammen. Leserne ønsker å se lengsel og håp om at de skal få hverandre til slutt. Bygg opp spenningen ved å for eksempel la de nesten kysse eller ha et øyeblikk hvor de innser at de liker den andre personen, men ikke tør å innrømme det for seg selv eller den andre. Legg gjerne inn seksuell spenning, som bygger seg opp etter hvert som de blir bedre kjent. På den måten vil også leserne være nysgjerrige på å lese videre og finne ut hvordan forholdet utvikler seg.

#4 Gi karakterene et sunt forhold

La karakterene bygge hverandre opp og støtte hverandre gjennom de utfordringene de møter. Ikke la de være nedlatende og slemme mot hverandre. Lag heller ytre konflikter som påvirker forholdet og som de kommer seg gjennom sammen.

#5 Vis frem kjemien mellom paret til venner, familie og kollegaer

Kanskje ikke de helt innser hva som bygger seg opp mellom dem, men det betyr ikke at de som er rundt dem ikke legger merke til det. Kanskje de trenger en liten oppmuntring eller lite dytt i riktig retning for å innse hva som er rett foran de.

#6 Lag sensuelle kjærlighetsscener som handler om følelser og ikke bare sex

Hvorfor blir denne scenen skrevet med i boken? Den må drive handlingen videre og knytte karakterene sammen for en grunn. Dette gjelder uansett om det er et første kyss eller en elskovsscene – leserne må få emosjonell gevinst av å lese det. Det handler om å styrke forholdet mellom karakterene. Bruk sansene for å gjøre scener sensuelle. Husk at karakterene kan se, smake, lukte, høre og føle – bruk det for å vise leserne hva karakterene føler og opplever.

#7 Bruk indre monolog og ekstern dialog

Det er ikke så vanlig at man går rundt og prater med seg selv eller sier alt man tenker og føler til andre i dialog, derfor må man også bruke indre monolog for å vise dette for leserne. Vis innsiden av karakterene underveis i kjærlighetsscener. Hva tenker og føler de i det de innser at de skal kysse noen for første gang? Har man noen hesitasjoner eller føler man seg helt trygg og sikker på situasjonen? Man kan også bruke dialog for å drive historien fremover. Kanskje blir karakterene bedre kjent på denne måten, ved å finne ut hva den andre tenker og føler og hva de ønsker skal skje videre.


Kilder:
https://thatwritergirlsblog.tumblr.com/post/180638289271/writing-ship-able-couples

Andre innlegg du kanskje vil like

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.