Seks tips for å skrive en bok

av Martine
 1. KJENN DIN LESER:

  Hvem skriver du boken for? Bli kjent med sjangeren du ønsker å skrive innen, og lær hva leserne innen denne sjangeren ønsker å lese.

 2. SKRIV NÅR DU ER MEST KREATIV:

  Finn en tid på dagen, som du setter av kun til skriving. Det kan for eksempel være ti minutter rett etter at du står opp om morgenen, eller en halvtime hver kveld, det er helt opp til deg og din timeplan. Det viktigste er å finne den tiden man føler seg mest produktiv og kreativ.

 3. LAG EN DISPOSISJON:

  Lag en disposisjon som viser tidslinjen for handlingen i boken. Dette kan selvfølgelig endres underveis, men det er veldig greit å ha handlingen planlagt, slik at man vet hvor man skal begynne og hvor man vil at handlingen  skal ende.

 4. ALDRI SLUTT Å SKRIVE PÅ SLUTTEN AV ET KAPITTEL:

  Det vanskeligste stedet å begynne å skrive er på en blank side, på et nytt kapittel. Hvis du avslutter midt i et kapittel har du alltid noe å fortsette på når du skal skrive igjen neste gang.

 5. GI DEG SELV TIDSFRISTER:

  Når du begynner å skrive på en bok kan det også være lurt å sette ukentlige tidsfrister for din egen skriving. Dette kan være antall ord du ønsker å skrive per dag, antall kapitler i uken eller prosentstørrelse av boken.

 6. FÅ TIDLIGE TILBAKEMELDINGER:

  Det høres kanskje skummelt ut å skulle få noen andre til å lese det du har skrevet tidlig i skriveprosessen, men dette kan utgjøre en stor forskjell på det du skriver. Ved å la noen andre lese det du har skrevet finner du raskere ut hva som fungerer, og hva du kanskje burde skrive om.

 

 

Andre innlegg du kanskje vil like

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.